2016. máj 29.

A pad

írta: Hálomlábú Kobla
A pad

Fotó: Nagy Krisztián

A vita sehogy sem akart véget érni. Valami régi dologról volt szó, hogy kit hogy hívnak. Idegesítőek voltak. Ő meg nem tudott aludni, mert zavarta a fecsegésük.
- Te egy ősember vagy – mondta egy érces hang –, de vigyázz, mert a végén befognak, hogy mutogassanak az állatkertben, mint egzotikus állatot.
Ebből aztán egy végtelen szócséplés kerekedett arról, hogy ki az egzotikus állat és ezt milyen tudományos bizonyítékok támasztják alá.
- Esküszöm – érvelt egy bársonyos hang –, egyszer aláíratom veled a beismerő nyilatkozatot.
Ő is szeretett volna valamit aláíratni velük! De ehelyett persze csak további szószaporítások történtek, egészen addig, míg ő végül valahogy mégis elszenderült, mert akinek nyilvános helyen található a hálószobája, nem nagyon válogathat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nem kell mindig túlbonyolítani a dolgokat. Kihallgatni titkos megbeszéléseket a szuperügynökök kiskátéja szerint roppant bonyolult dolog. Lézerirányzékkal turbózott puskamikrofon, atomnyi méretű, önjáró poloskák és egyéb felvevő berendezések, végtelen erejű optikával felszerelt távcsövek fekszenek puha ágyukban egy méregdrága, csinos krokodilbőr táskában arra várva, hogy a „kisportolt arcú” (Parti Nagy Lajos) ügynök, frissen manikűrözött kezei szolgálatba állíthassa őket.
Vagy legyél hajléktalan, úgy garantáltan és mindenki számára láthatatlanná válsz.
hk

Szólj hozzá

hk Nagy Krisztián