2014. már 20.

Baba

írta: Hálomlábú Kobla
Baba

dsc_8485_1393515559.jpg_3330x2190

Fotó: Varga Imre

Amikor először csapta meg őt a végromlás áporodott bűze még látszólag nem volt semmi baj. A bútorok fogantyúi tört fénnyel ugyan, de csillogtak. A falakon a képek határozott állításokat tettek. Aztán szép lassan egyre szikkadtabbá vált a kenyér, nyirkos pára lepte el a bútorokat, a szobákban gomolygó füstsárga köd már nappal sem oszlott. Az egyenesek görbülni kezdtek, a szavak kuszává váltak, a falak Philip K. Dick modorában olvadtak, tűntek el valamelyik másik dimenzióba. A tükrök nem voltak megkülönböztethetőek az ablakoktól. A kinn és benn fogalma értelmezhetetlenné vált. És mivelhogy ez már nem tekinthető másnak, mint végállapotnak, csak üveges szemekkel azt kutathatja, hogy ha volt, mikor esett a számítási hiba. 

hk

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mi a negatív abortusz? Tehát annak ellentéte, amikor valamit/kit, amit nem akarunk, kiveszünk, hogy ne legyen tovább. Az előbbihez persze hinnünk kell, hogy nincs folytonosság. Tehát egy darabig nincs, aztán meg lesz. És a fejlődésidegrendszerkutatók majd megmondják, hogy meddig nincs, és én addig veszem ki, még mielőtt lenne. Persze a fejlődésidegrendszerkutatók pontosan tudják, hogy naná, hogy nem tudják, juk, már bocs. Ettől még hisszük, mert másképp nem lehet. Na de mi ennek a logikai ellentéte? Amikor beteszek valamit, ami még nincs, azért mert akarom, hogy legyen. Nem csinálok valamit, hogy legyen, hanem én magam bepakolom. Kicsit pacsmagolok, kémcsőben birizgálom, majd beteszem és egyszer csak lesz, vagy már volt is. Ez a két dolog együtt a nulla állapot, mint az energia és a negatív energia. Mondja a Da Vinci csatornán a tolószékes ember, aki helyett a számítógép beszél. De mi van, ha a számítógép szarul fordít és ő valójában azt mondja: könyörgöm, vakarjátok már meg a talpamat, mert kurvára viszket. A számítógép pedig már mondja is, hogy a fekete lyuk elnyeli a negatív részecskéket, de a pozitív részecskéket kisugározza. Mi meg elmélkedünk, ahelyett, hogy vakarnánk. 

Mike Modok

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Strétinger Irén, született Strétinger Irónia kortalan múzsa, egy viszonylag reggeli séta közepette észrevette Hollós Kálmán használt cikk kereskedő boltjának kirakatában régen elhagyott társát. Örömet és bánatot képtelen volt érezni azóta, mióta Céklás Sándor csendőr őrnagy elszakította egymástól őt és Stefi nevű babáját. A gyermek Irén, akkor még Irónia, szájának szegletét megharapva, az abból kiserkenő vérre esküdött meg minden bevagonírozott gyermektársának, hogy túl fogják élni bármi áron. Megmenekült életében elkerült minden kötődést, érzelmet és hivatalnok lett. Stefi a baba szintén megjárta a maga poklát, kapta őt ajándékba gazdag és árva gyerek egyaránt. Hallott szépeket és élt át gonoszságokat, de szívét egészen mostanáig nem sikerült összetörni. Strétinger Irén a kirakat előtt álldogálva, szájában kiserkenő vérrel továbbsétált.

vi

Szólj hozzá

vi hk Varga Imre Mike Modok