2015. feb 01.

Kikötő

írta: Hálomlábú Kobla
Kikötő

Fotó: Barbay Csaba

10 éve itt áll. Vagyis ringatózik. Hibátlan vitorlákkal, árbocokkal. Hatalmas raktérrel, ami mindig legálisan illegálist szállított. Megfordult benne ember, állat, különleges áru, tiltott szer. Elhajózott vele millió dollár, peso, font. Dolgozott rajta rengeteg tengerész, orvos, szakács, mérnök és kurva. Megélt több vihart. A nyílt vízen és a kikötői ellenőrzés során. Túlélt néhány szökő árt, rendszerváltást, tűzvészt. Keresztanyának a város first ladyjét kérték fel. Méregzöld kosztümöt viselt. Eladták. Bérbe adták. Tartottak fedélzetén veterán találkozót, szülinapi partit, koncertet. Talán kétszer festették. Volt olaj kék és habfehér. Találkozott a halállal is. Egyszer. Én is találkoztam akkor a halállal. Azóta a kikötőben horgonyozunk. Minden nap kijövök ide emlékezni arra, hogy én voltam az utolsó, aki elhagyta a fedélzetet. 

 L. Cat

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igazán meghatódott, mikor befizették erre a jutalom útra.

A csurunga készítő 5 éves lehetett, mikor először érzett egy halvány impulzust hippocampusa mélyén. Szülei hallucinációnak gondolták a „suhogást”, ahogy ő nevezte, de a törzs vén vezetője elégedetten bólogatott, mikor felkeresték ez ügyben, és azzal küldte őket haza, hogy az ifjú csak füleljen, ismerkedjen a „suhogással”, mert még nagy hasznára lesz ezzel a képességével népének. A csurunga készítő szófogadó gyerek volt, s vágyott a dicsőségre, ezért kétségtelenül az erre legalkalmasabb helyen, a falut körülvevő fás ligetben képezte magát a továbbiakban, ami egy felületes szemlélő számára úgy tűnhetett, hogy naphosszat heverészik és hallgatja, mit üzennek a körülötte egyre terebélyesedő fák. Némelyik sokat fecsegett, mások némán növekedtek, s az évek alatt egyetlen mukkot sem szóltak.

A „suhogás” valójában nem nevezhető hangnak, inkább csak egy bizsergő érzés az emlékezésért felelős központban, ezért nem érzékeli mindenki. Kifinomult agyi működés, ráhangolódás szükséges a jelek megfelelő feldolgozásához. Az ausztrál őslakosok 0,65 %-a képes felfogni és megérteni a fák emlék kivetüléseit, s a gondosan kiválasztott fecsegő fából kifaragni a törzs következő csurungájat. 

Mikor elérkezett saját beavatási szertartása, a csurunga készítő az egész falu jelenlétében megpörgette feje felett a fecsegő fadarabot, és akkor már mindenki számára hallható lett a fák ősi, titkos üzenete.

BSZ

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRESERVATIC BARGE SZALAGPARKETTA

Az önzárós szalagparketta egy olyan mechanikus zárrendszerrel rendelkezik, melynek lerakásához szükségtelen a ragasztó használata. Az illesztés ellenáll a normál igénybe vételnek anélkül, hogy a parkettaszálak elmozdulnának egymástól. A szalagparketta lerakása így nagyon könnyű a parketta szálak mindig egyenes vonalban követik egymást. Az összeillesztés a padló egész élettartalma alatt tökéletesen üzemel. Nagy előnye, hogy sérülésmentesen szétszedhető és újra lerakható.

A Preservatic szalagparketta megjelenését többszörösen, kézzel válogatott, tömör valódi fa járóréteg adja meg, ami gondosan kiválasztott, ellenőrzött és egészséges erdőkből származik. A Preservatic szalagparketta egyedi metódusa, a Barge garanciát jelent a Preservatic egyedi és attraktív megjelenésére. Gyártásunk minden egyes lépését szigorú minőségi ellenőrzések kísérik, így garantálható a termék hosszú élettartalma, megbízhatósága és kezelhetősége.

7 rétegûNanotech lakkozás
Rendkívüli kopásállóság
Egyszerû, ragasztó nélküli lerakás
Pontos illesztés
Sérülésmentesen szétszedhető
300 év garancia
 

(morpho)

Szólj hozzá

morpho BSZ Barbay Csaba L. Cat