2016. már 10.

Vakító

írta: Hálomlábú Kobla
Vakító

photo by morpho

Nem is azon az estén döntöttek a válás mellett, amikor a rendőrautó váratlanul berobbant a nappaliba, hanem Szenteste, amikor felgyulladt a karácsonyfa. De természetesen ez is egy olyan kérdés volt, amelyben merőben eltért az álláspontjuk. A tűzeset kapcsán is másképpen emlékeztek vissza a történésekre. Az egyik álláspont szerint a tüzet okádó házisárkány miatt kapott lángra a fenyőfa, a másik vélemény viszont az volt, az égés egy hanyagul eldobott cigaretta nyomán keletkezett. Ami viszont bizonyos volt, a rendőrautó egy november éjszaka érkezett. Váratlanul. És kéretlenül. Mint később kiderült a szomszédok hívták ki a fakabátokat, mivel már nagyon elegük volt az örökös ordibálásukból. A fék meg pont az ő házuk előtt romlott el.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mottó: „Amikor felpofoz a télapó,
 Vagy amikor halálra gázol a mentőautó,
Kutatom, hogy mégis mihez hasonlíthatnám
Hogy a gázgyár esett rám.”
(KFT)

Első nap: Reggel beveszi az első nyugtatót. Az blokkolja a központi idegrendszert. Délben kezdődik az első roham. Hidegrázás, enyhe hányinger. Második nyugtató. Itt már nem tud felkelni, folyamatos hidegrázás és verejtékezés egyszerre. A motorikus mozgások szétesnek. Alig tud kimenni a mosdóba, de a hidratációs problémák miatt erre nincs is szükség. Harmadik nyugtató. Az éjszaka a pokol felé mutatja az utat. Folyamatos lázrohamok, az egész test remeg és rángatózik. Ólomléptekkel jár az idő, amíg letelik a következő négy óra és be lehet venni az újabb tablettát. Alvásképtelenség. Hajnalra totális kimerülés, hallucinációk.
Második nap: A Sátán napja. A hidegrázás állandósul, ízületi fájdalmak lépnek fel, pánikroham és akkut hasmenés, de a wc-re már képtelenség kijutni. Úgy érzi, hogy a szíve bármikor leállhat. Már nem is számolja a nyugtatókat, úgy sem érnek semmit. Halál közeli élmények. Megnyílik a poklok kapuja. Estére már tudja, hogy az éjszakát nem fogja kibírni. Ha kinyitná azt a kurva üveget, akkor egy csapásra elmúlna minden kín és fájdalom, de akkor értelmét veszítené az előző nap! Mentőt kell hívni! Mentőt akar hívni, mert úgy érzi nem bírja ki! Biztos benne, hogy nem fogja kibírni. Ezt nem lehet kibírni! Tárcsázni akar, de már képtelen értelmezni a számokat a pokol beszippantja, a szemébe néz és szeretkezik vele!
Harmadik nap: Víztócsában ébred a büdös ágyban. A pánikroham azonnal érkezik, a bőre kiszárad, körmei elsárgulnak, az arca szétesik. Lucifer újra megkívánja, de ellenáll. Remegő kézzel beveszi a következő tablettát. Délben már nem akar mentőt hívni. Este megkezdi a B vitamin kúrát. Az éjszaka még mindig alvás nélkül, de tudja, hogy lassan vége van. Három nap a pokolban. Negyednapra új remény virrad…
(morpho)

 

Szólj hozzá

morpho (morpho)