2014. feb 13.

Róma

írta: Hálomlábú Kobla
Róma

rome14_1391968552.jpg_1528x1523

Fotó: Varga Imre

Benigni a Vatikánban. Na, nem a birkadugós értelemben, de a csuha és a kéjenc arckifejezés egyébként is összekapcsolódik az ember fejében. Valahogy nem normális annyi spermát bezárni egy bazi nagy kolostorba és hagyni, hogy ott fortyogjanak a hajnali zsolozsmák (Laudes) alatt, meg utána napjában nyolcszor. Amúgy sem tudtam soha megszabadulni attól a furcsa érzésemtől, hogy a katolikusság tulajdonképpen szekvencia probléma. Mindent a rossz sorrendben akarnak csináltatni. A halál után akarják jól érezni magukat, ezért előtte mindent megtesznek, hogy legyen majd mit behozni. A házasság előtt nem élnek nemi életet, miközben mindenki más a házasság utánra tartogatja ezt. A Szent Péter tér tágas és befogadó, van elég ember, hogy mindenki a tőle jobbra álló seggére gondolhasson.

Mike Modok

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Azt hiszem az ember alapvető önzéséből és félelméből fakad, hogy úgy gondolja, figyelnek rá. Mi a jóistennel érdemelte ki? Azért mert van? Létezéséből következően jogai vannak? Mi a különbség a rítus és a kényszeresség között? Mi a különbég, hogy reggelenként háromszor ellenőrzöm, hogy be van-e zárva az ajtó és az esti ima között? Mindkettő arra szolgál, hogy elkerüljek valamiféle bajt. Hogy ne törjenek be, hogy ne haljak meg. Akkor talán nem halok meg? Azt hiszem az öntudat átok. Ha nem lenne halálfélelem, valószínűleg nem lenne az sem, amit kultúrának neveznek, de nem érdekelne, ha nem kellene félnem. 

hk

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hát igen. Róma kellős közepén előadni, hogy a Halászbástya sokkal szebb, az valóban nem a dszípiesz hibája. Az annak a hibája, hogy nem jól választunk társakat az útra. És akkor és ott már nem lehet az elektromos fogkefét egy pisztolyra cserélni. Pedig milyen jól jönne, miközben keressük a gulyást a hülyéknek. És ígérem, elég lenne csak térdkalácson lőni. Az egyiket. Tudom, hogy többen olcsóbb, és pár napig nem arra gondolok, amire nem akarják, hogy gondoljak. És nem kell étteremben enni, mert ott a turista szalámis szendvics, ami időt állóbb, mint maga a Colosseum, amibe meg minek bemenni, mert kívülről ingyenes. Szóval sajnos nem fogok tudni veletek tartani az idén. De ha már úgy is Moszkvában jártok, akkor rulettezzetek, legalább négy golyóval.

vi

Szólj hozzá

vi hk Varga Imre Mike Modok