2014. ápr 10.

Vízen toccsanó

írta: Hálomlábú Kobla
Vízen toccsanó

05_m_solata_1396284451.jpg_1504x932

Fotó: Varga Imre 

 

-          Tuvudsz teve ivígy beve szévél ni vi?

-          Nem, de nem is akarok.

-          Mivi évért?

-          Hagyjál, jó! Próbálok vízen járni.

-          Movost? Évén ivis kivi provo bává lovom. Hovogy kevell?

-          Nem tutdom, de hinni kell benne. Meg ne kérdezd lévé civi, hogyan kell hinni. Mert, nem tudom, azt sem. Szerintem az csak úgy jön. Próbáltam már csukott szemmel, fél szemmel, balról jobbra, jobbról balra, szélben, fényben, hajnalban és most felhőben. Amit tudok, hogy erről fogom írni a hogyan telt a nyaram című fogalmazást a Kitti néninek. És ötöst akarok kapni, mert a Laura meg horvátba ment és ő tuti ötöst kap mert ott a tenger. Szóval öcskös most jó lenne ha nyomkodnád azt az izét, amit apu vett egy fröccsért és hagynál vízen járni - mondtam

Ezután szévét csobbantotta tükröződő tekintetét, elrohant a fröccsöntött fröccsön vett valamiért, majd a víz a talpam alá simult. A Lauráék meg lerobbantak a határon.

 

 vi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Idegenek voltak egymás számára, azonban ebben a kegyelmi pillanatban a közös akarat, hogy minél magasabbra korbácsolják a tócsa vizét egybeforrasztotta őket. Életük a későbbiekben még néhányszor találkozott, de nem vették észre. A fiú vette gondozásba a bakfis elveszett macskáját. A lány gerillakertészként virággránátot dobott a srác háza elé. A férfi egyszer bringával elsuhant a nő mellett, aki erre megtorpant és ezért nem taposott el egy bodobácsot. A hölgy egy bankban bosszúsan dobta el sorszámát, pont az úr lába elé, aki így különösen segítőkész ügyintézővel találkozhatott.

 Amikor öregebbek lesznek, ott azoknak a padoknak valamelyikén fognak ülni, unokáik itt az előtérben nagyon magasra próbálják majd a tócsa vizét felkorbácsolni. Miközben teknőcök módjára nyújtják nyakukat a Nap felé, a kegyelmi pillanatokról cserélnek eszmét. Magukban kissé bánják, hogy miért nem találkoztak előbb.

hk

Szólj hozzá

vi hk Varga Imre