2014. jún 19.

Zebra

írta: Hálomlábú Kobla
Zebra

untitled-3_1403193121.jpg_4507x2849

                                                                                                              Fotó: Varga Imre

Amikor elindult a verseny az élbolyban kezdett, és hamar az élre tört, mert futni azt nagyon tudott. A tanulásos akadályoknál biztosan tartotta vezető pozícióját, ebben segítette az éleslátást biztosító szemüvege, na meg roppant intelligenciája. A szabálykövetős labirintusban jó néhányszor eltévedt, és hirtelen a középmezőnyben találta magát. Ez után futott bele a gerinchajlítós feladatba, de akárhogyan is próbálkozott, toporgott, próbált hajolni, valahogy nem ment neki. A többség hagyományos stílusban görnyedve hagyta le, néhányan seggel előre, kevesebben hozzá hasonlóan homorítva, kétlábú c betűként trappoltak el mellette. A versenybírók szinte egy emberként doboltak lábaikkal, csóválták fejüket, és nézték türelmetlenül órájukat. A közönség néhány fegyelmezetlen tagja eltévedt jószágként ott téblábolt a pálya már nem használt részein, amikor végre sikerült neki. A győztes, de a többi célba jutott is bólogatva, jóindulatú mosollyal, tapsolt neki.

hk

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gyermekem! Az élet nem habostorta. Ez közhely, de bekezdésnek megteszi. Az élet leginkább önmagához hasonlatos. Tudom, hogy neheztelsz ránk, mert elküldtünk a fővárosba táborozni, de hidd el, évek múlva hálás leszel ezért a döntésünkért, melyet anyáddal közösen, a te megkérdezésed nélkül, ám neked a legjobbat akarva, szerető és számító szívvel, a jövődért aggódva hoztunk meg. Tudnod kell, hogy ez a világ ganyé lesz veled, velünk, és mindenki mással is. Ez a tábor, ott Pesten segíteni fog téged a túlélésben. Szeretünk. Stop. Utólag is nagyon boldog születésnapot kívánunk. Szüleid!

 

Drága Szüleim! Nagyon köszönöm utólagos köszöntésemet. Nincs sok időm írni. A tábor csodás, a főváros fura, nagyon sok a program. Képzeljétek, ma megnyertem a jövő ígéretes korruptja elnevezésű versenyt. Igaz csak a korosztályom csoportját, de összetettben is nagyon ígéretes eredményt értem el. Mint kiderült van gerincem, de le tudok menni kutyába és jól tudok szemet hunyni. Azt hiszem, hasznomra fogok válni. Holnap kiskapukat gyártunk. Szerető gyermeketek. Stop.

 

vi 

Szólj hozzá

vi hk Varga Imre