2015. már 08.

Kecó

írta: Hálomlábú Kobla
Kecó

Fotó: Fecher Ágnes

- Innék egy teát.
- Főzök Neked. Cukorral, citrommal, szerelemmel. Várj csak! Ez milyen jó regény cím lehetne: Cukor Citrom Szerelem. Megírom, és őrült sikere lesz. A kiadó folytatásért nyaggat majd, és természetesen megfilmesítik. Dől hozzánk majd a pénz, gazdagok leszünk, és veszünk egy házat Toszkánában.
- Lehet ott pecázni?
- Te csak ne akarj sellőkre vadászni! Nem lehet, még úgy se, ha igen!
- Ó, jaj! Mit fogok akkor csinálni?
- Szeretjük egymást. Gazdálkodunk a szőlőbirtokon. Bort termelünk, meg gyógynövényeket termesztünk. Én írogatok ezt-azt.
- És én?
- Most is csak sertepertélsz. Az ott is lehet.
- Na igen! De most már gyere, induljunk! Itt úgysem találunk semmit.
L. Cat

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berlinben azért nyafogott, hogy minden új. Velencében azért, hogy ugyan régi a város, de nem elég romos. Így aztán többet nem utaztunk sehova. Itthon elsőként egy elhagyott mosodába mentünk, ahol már a lepotyogott vakolat puszta látványától izgalomba jött, de amikor meglátta a betört ablakokat, és a felfeszített ablakrácsokat, könnyes lett a szeme a meghatottságtól. Boldog kisgyerekként rohangált a régi lőportárban is, ahol már híre-hamva sem volt ajtóknak, sem ablakoknak. Születésnapján, amely alkalomból felvette nagyapja régi nyári kalapját, a Klebersberg-kastélyba mentünk, ahol azonnal beleszeretett a graffitikba, és József Attilát kezdett el szavalni gyermeki lelkesedéssel:
- Elefánt voltam, jámbor és szegény, hűvös és bölcs vizeket ittam én.
Láttam, ahogy hatalmas ormánya nő, amellyel vidáman turkál a lehullt vakolat között, miközben hatalmas füleivel boldogan legyezgeti maga körül a legyeket.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felújíthatnánk egymást. Mit szólsz? Én amúgy is szoktam a falat kaparni. Volt már úgyis, hogy magamra kentem ezt meg azt. Bízz bennem. Megígérem, hogyha szar lesz, akkor együtt omlunk össze. Nem szólunk senkinek, csak eltűnünk a repedéseink mentén. A törmelékeinket előre bezsákoljuk, szellőztetünk egy hatalmasat és közben felgyújtunk egy statikust. Ha kifáradnánk, leugrunk a másodikra. Ott van viszonyítási alap és megáll a lift. Nincsen okod félni. Mindkettőnket megjelöltek. Te sem érted én sem, de ez egy ilyen világ. Lehetsz műemlék vagy lehetsz bombázás utáni villa, esetleg egy kisajátított, nem számít. Most van most. Úgy tervezem, hogy minden fehér lesz, sima, vagy még simább, hogy megcsússzon rajta az önkritika. És ígérem, hogy lesz egy saját zugod. Egy garzon a garzonban, ahol majd békédben lehetsz. Ha meg nem jön össze, leugrunk az elsőre. Ott áll meg a lift azoknak, akik a földszinten laknak.
vi 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HÍRDETÉS!

Építse fel álmai otthonát Északkelet Brazíliában!
Az itt lakók trópusi környezetben élvezhetik gyönyörű otthonaikat, valamint a helyszínen megtalálható létesítmények és szolgáltatások sokaságának kényelmét.
A természetes környezet változatossága különféle lakhatási lehetőséget biztosít befektetőink részére. Az óceánparti villák, kókusz- és más trópusi ültetvények között megbúvó lakóházak, a megkövesedett homokdűnékre épített ingatlanok – melyekpáratlan kilátást biztosítanak lakóik számára - valamint az érintetlen, természetes lagúnákra rálátást biztosító apartmanok széles választékot nyújtanak majd az itt lakóknak. Kínálatunkból modern, rusztikus és brazil stílusú ingatlan tervek választhatóak.
A Villa helyszíne egy olyan érintetlen, természetes oázis, amely Északkelet Brazíliában, az Atlanti-óceán valamint egy természetesen kialakult lagúna között terül el.
A beruházást úgy alakítottuk ki, hogy az a természettel teljes harmóniát alkosson.

-Egy díjnyertes beruházás Északkelet Brazíliában
-Építse meg álmai otthonát a Paradicsomban
-Villa építési árak már 155,000 USD-tól
-Válasszon három különböző villa design közül
-Teljes körű építési engedély és jogtiszta tulajdon(x)

 (morpho)

Szólj hozzá

vi Fecher Ágnes (morpho) L. Cat