2016. jan 28.

Fal

írta: Hálomlábú Kobla
Fal

photo by morpho

A sivatagban szomjan lehet halni, a hegyekben elsodor a lavina, a tengerben fennáll a fulladás veszélye. Mindezzel együtt a Föld nevű bolygón paradicsomi állapotok uralkodnak. Biológiai értelemben persze. A biológia már pedig csuszamlós, mint víz áztatta homok apály idején. Ezért kell aládúcolni ezt az ingatag szerkezetet egy biztos lábakon álló fallal. A fal mindig mérhetetlenül lehangoló, ehhez képest már egy lavina is élmény. Így nem marad más, mint egy kicsit feldobni a hervasztó hangulatot. Erre a kínra csakis az evés adhat enyhet. Rántott hús kovászos uborkával. Azt amúgy kézzel esik a legjobban megenni, hiába erőlködik a civilizáció az evőeszközökkel. De mekkora az esélye annak, hogy sivatagi hőség gyötörje a jobb kezében rántott húst a balban meg uborkát tartó védtelent, akit elsodor a lavina, de végül mégsem a mázsás súlyú hó nyom agyon, hanem inkább megfullad a tenger hullámaiban? Ennek valószínűsége elenyésző, miközben a filozófia kitartóan kutatja a magány mibenlétét, amelyről csak egy dolog bizonyos: ez semmilyen tekintetben nem biológiai kérdés.

   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Kés és

- Mindig ez van. Két hónapja járunk, de még sohasem jött pontosan. Megbeszéljük, hogy kettő, az nála kettőhuszonegy.
- Szívatsz.
- Mondom. Nem kettőhúsz. Vagy tizenkilenc. Vagy huszonkettő. Huszonegy.
- Mondjuk nem értem a tizenkilenc vagy a húsz vagy a huszonkettő miért lenne jobb.
- Az előbb még azt mondtad, szívatsz.
- Igen, de azt úgy értettem, hogy sokat késik.
- Mindegy. Te sem érted.
- De értem, de nem úgy, ahogy te.
- Miért szerinted egy dolog többféleképpen is lehet gáz?
- Persze.
- Tényleg?
- Hát persze. Ezért párkapcsolat. Egy pár, sok hiba, de le kell szarni az egészet. Ha túl komolyan veszed, meghalsz. Anyám mondta.
- De ő még él.
- Igen. Mondjuk ezt apámnak mondta.
- Hiszen ő....
- Hát ez az.
- Beszélnem kell anyáddal. Azonnal.
- Ne várjuk meg?
- Látod valahol?
- Nem.
- Mert megint késik. Biztos nem találja azt a cuki kis kalapját.
- Vagy a csíkos pulcsiját.
- Vagy azt. Na menjünk anyádhoz.
vi

   ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

F. K. / V. K. Azt írta, ez elég ahhoz, hogy tudjam, hol keressem. Mert két nyelven is leírta a koordinátákat. Ő a lépcsőn lesz, a megfejtéstől balra. Plusz megadta az aluljáró címét. Elég titokzatos. Mondjuk, sosem voltam jó a kitalálós játékokban, és csak magyarul beszélek. Az angolom szart se ér. Pedig 8 éve tanítják a suliban. Na, mindegy.  Ezért is hívtalak el. Mi van, ha pedofil, vagy tömeggyilkos, esetleg pszichopata? Rémes, hogy manapság mennyire necces randizni. Egy pláza mennyivel jobb lenne! Sok ember, meleg, shopping lehetőség, kaja, mozi. Miért egy gyökér aluljáró? Adom, hogy legalább nem tél van, és mínusz 10 fok, de akkor is! Azt is el kellene döntenem, meddig várjunk. Már egy órája itt ülünk, a tali időpont is letelt, de nem láttam semmit és senkit, aki megoldotta volna a fennforgást. Mondjuk, lépcső sincs itt. Tőlünk jobbra már csak a metrólejáró van, balra meg a mozgólépcső. Bakker, lehet, hogy átvágott? És most jót röhög rajtam? Vagy nem is ide beszéltük meg? Vagy, mi van már?????? OMG! Még térerő sincs!
L.Cat

Szólj hozzá

vi morpho L. Cat